İçeriğe geç
blank

Oksit Kimya Dürüst Tarafsız Güvenilir Uzman

KAYDIRICILAR

PVC’nin işlenmesi sırasında ortaya çıkan baskı ve kuvvetleri azaltmak için ortama katılan düşük molekül ağırlıklı maddelerdir. Kaydırıcılar, polimerin işlenme özelliklerini geliştirirler ve iyileştirir. Kötü dengelenmiş kaydırıcı sistemler, işleme ekipmanının yüzeyinde katı maddelerin birikmesine neden olur ve bu durumda ekipman devre dışı bırakılıp temizlenmesine neden olur. Kısaca polimerlerin işlenmesi sırasında karşılaşılan problemleri ortadan kaldırırlar.

Polietilen Wax

blank

Polietilen wax , düşük moleküler ağırlıklı bir polietilen polimeridir. Kayganlaştırıcılar grubunda yoğun kullanımı vardır. Ayrıca kalıp ayırıcı, sıcak eriyen yapıştırıcılar ve kauçuk işleme alanlarında kullanıma sahiptir. Pigment ıslatma, kaydırıcı özelliği ve ısı direnci sağlaması sebebiyle birçok alanda kullanılan bir üründür.

Kullanım Alanları

Kablo sanayi 

Boya sanayi 

Mobilya sanayi 

Pencere profil 

Plastik sanayi 

Deri üretimi 

Masterbach ( Plastik ham madde boyası )

Polietilen Wax Flake

blank

Bir polietien wax çeşididir. Mukavva ve kartonlarda su itici özelliği, metal yüzeylerde koruyucu kaplama (geçici) özelliği, kalıp ayırıcılar, sert ve plastifiye PVC uygulamalarında iç ve dış kaydırıcı özelliği, cilalar, tekstil yardımcı ürünleri alanlarında kullanılır.

Kullanım Alanları

Tekstil 

Kozmetik sanayi

Deri sanayi

Boya imalatı 

Kablo sanayi 

Pencere profil

Eva Wax

blank

Halojen bulundurmayan bileşik (kompound), sıcak eriyik (hot melt), plastik hammadde boyası (masterbatch) üretiminde kullanılır. Halojen içermeyen alev geciktirici özelliği bulunan kablo kompaundlarında (HFFR) yaygın olarak kullanılır. Formu, toz ve granül yapılarında olabilir.

Kullanım Alanları

Boya imalatı

Kauçuk sanayi

Otomotiv sanayi

Ambalaj sanayi

Kablo sanayi

Stearik Asit

blank

Katı ve mum formuna sahiptir. Saf hali beyaz, parlak, yumuşak, küçük parçalar halindedir. Glikozla beraber kullanıldığında sertleşmeyi sağlar. Suyun yerine katı ve sıvı yağları kendine çeker. Oksidasyonu önleyici özelliği sayesinde paslanmayı engeller. Kaygan bir yapısı olduğu için iki madde arası kayganlaşmayı sağlar. İlaçtan kozmetiğe birçok sektörde su ve yağı birleştirmek için kullanımı yaygındır.

Kullanım Alanları

İlaç sanayi

Kozmetik sanayi

Kauçuk sanayi

PVC sanayi

Kablo sanayi

Lastik üretimi

Katı Parafin ( Paraffin Wax )

blank

Parafinin kimyası gereği su itici ve reaksiyon vermeyen (inert) nitelikte olmasından dolayı, suyun istenmediği ya da olumsuz etkiler oluşturduğu uygulamalarda su itici ajan olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca yapısı gereği ısıl iletkenliği düşük olan parafin bir izolasyon malzemesi gibi davranış gösterdiğinden, kaplama, fizik tedavi, kozmetik ve tıp alanlarında da sıklıkla kullanılmaktadır.

Kullanım Alanları

İlaç sanayi

Tekstil sanayi

Ambalaj sanayi

Lastik üretimi

Plastik sanayi

Elektrik sektörü

blank
Hakkımızda

OKSİT KİMYA
Polimer Katkıları ve Özel Kimyasallar

Adresimiz

A.Nafiz Gürman Mh. G. A. Rıza Gürcan Cd. 27/45 Güngören - İSTANBUL

Sosyal Medya
blank blank blank