İçeriğe geç
blank

Oksit Kimya Dürüst Tarafsız Güvenilir Uzman

PİGMENTLER

Bütün doğal ve yapay renkleri oluşturan moleküllere “pigment” adı verilir. Pigment molekülleri, belli bir enerji ile harekete geçerler. Renklerin oluşmasındaki tüm aşamalarda ışığın etkisi vardır. Pigmentlerle ışık arasında da ilişki vardır. Güneş ışığı, canlılardaki renk molekülleri veya pigment molekülleri için önemli ve gereklidir.

Titandioksit

blank

Titanyum dioksit dünyada en geniş çapta kullanılan beyaz pigmenttir. Titanyum dioksidin en önemli fonksyonu; boyalar, kaplamalar (sırlar ve emayeler dahil), plastikler, kağıt, mürekkep, dokular ve gıda ve kozmetikler gibi ürünlere beyazlık ve opaklık kazandırmak için bir pigment olarak toz formunda kullanımıdır. Sentetik renklendiricidir.

Kullanım Alanları

Plastik sanayi

Boya sektörü

İlaç sanayi

Kozmetik sanayi

Fiber optik kablo

Kenar bant

Optik Parlatıcılar ( Beyazlatıcı )

blank

Polimerlerin daha beyaz ve parlak görünmesini sağlayan, boya ve plastik sektöründe yaygınca kullanılan katkı maddeleridir. Sektörde yaygınca iki çeşidi kullanılır. Bunlar ; Optik parlatıcı OB: Beyaz toz şeklinde renk tonu ise yeşilimsi sarıdır. 200°C nin üzerinde erime noktası vardır. Soluk ve tatsızdırİyi parlatma etkisi gösterir. Aşınmaya karşı direnç kazandırır. Optik parlatıcı OB1: Görünümü yeşilimsi toz şeklindedir. 359°C nin üzerinde erime noktası vardır. Parlatmada geniş kullanım alanı bulunmaktadır. Polyester(PC), naylon fiber ve her türlü plastik uygulamalarında bu parlatıcı tercih edilir.

Kullanım Alanları

Boya imalatı

Mürekkep imalatı

Kablo sanayi

Boru imalatı

Profil imalatı

Kenar bant

Karbon Siyahları

blank

Karbon siyahı plastik sektöründe de ağırlıklı olarak kullanılmaktadır. Karbon siyahı, plastik ürünlerde siyah boyama amaçlı tercih edilebilmektedir. Karbon siyahı çeşidine göre farklı tonlarda ürüne siyah renk verebilmektedir. Karbon siyahı, kauçuk ürünlerde, teker yapısında olduğu gibi, ürüne mukavemet açısından güçlendirici dolgu olarak katılmaktadır. Renk dışında, karbon siyahın lastik sektöründe kullanılmasının en önemli amaçlarından bir diğeri de , karbon siyahın iyi bir “UV Absorber” olmasıdır. Kauçuk ürünler güneş ışınlarına maruz kaldıklarında, yapısında bağlarda olan hasarlar nedeniyle hem renk solması hem de mukavemet açısından ürünün bozulması ortaya çıkmaktadır. Bu bakımdan, ürünün içerisinde muhtemel bulunan karbon siyahı tanecekleri, güneşden gelen UV ışınları tutarak (absorbe ederek), ışınların kauçuk karışımının yapısını bozmasının önüne geçilmektedir.

Kullanım Alanları

Kablo sanayi

Boya imalatı

Boru imalatı

Lastik üretimi

Ultramarin

blank

Boya, plastik ve polimer uygulamaları başta olmak üzere, çok yaygın olarak kullanılan pigmentlerden biridir.

Kullanım Alanları

Boya imalatı

Plastik sanayi

Kablo sanayi

Mürekkep imalatı

Kozmetik sanayi

blank
Hakkımızda

OKSİT KİMYA
Polimer Katkıları ve Özel Kimyasallar

Adresimiz

A.Nafiz Gürman Mh. G. A. Rıza Gürcan Cd. 27/45 Güngören - İSTANBUL

Sosyal Medya
blank blank blank