Oksit Kimya Dürüst Tarafsız Güvenilir Uzman
KAYDIRICILAR
Polietilen Wax
Polietilen wax , düşük moleküler ağırlıklı bir polietilen polimeridir. Kayganlaştırıcılar grubunda yoğun kullanımı vardır. Ayrıca kalıp ayırıcı, sıcak eriyen yapıştırıcılar ve kauçuk işleme alanlarında kullanıma sahiptir. Pigment ıslatma, kaydırıcı özelliği ve ısı direnci sağlaması sebebiyle birçok alanda kullanılan bir üründür.
Kullanım Alanları
Kablo sanayi
Boya sanayi
Mobilya sanayi
Pencere profil
Plastik sanayi
Deri üretimi
Masterbach ( Plastik ham madde boyası )
Polietilen Wax Flake
Bir polietien wax çeşididir. Mukavva ve kartonlarda su itici özelliği, metal yüzeylerde koruyucu kaplama (geçici) özelliği, kalıp ayırıcılar, sert ve plastifiye PVC uygulamalarında iç ve dış kaydırıcı özelliği, cilalar, tekstil yardımcı ürünleri alanlarında kullanılır.
Kullanım Alanları
Tekstil
Kozmetik sanayi
Deri sanayi
Boya imalatı
Kablo sanayi
Pencere profil
Eva Wax
Halojen bulundurmayan bileşik (kompound), sıcak eriyik (hot melt), plastik hammadde boyası (masterbatch) üretiminde kullanılır. Halojen içermeyen alev geciktirici özelliği bulunan kablo kompaundlarında (HFFR) yaygın olarak kullanılır. Formu, toz ve granül yapılarında olabilir.
Kullanım Alanları
Boya imalatı
Kauçuk sanayi
Otomotiv sanayi
Ambalaj sanayi
Kablo sanayi
Stearik Asit
Katı ve mum formuna sahiptir. Saf hali beyaz, parlak, yumuşak, küçük parçalar halindedir. Glikozla beraber kullanıldığında sertleşmeyi sağlar. Suyun yerine katı ve sıvı yağları kendine çeker. Oksidasyonu önleyici özelliği sayesinde paslanmayı engeller. Kaygan bir yapısı olduğu için iki madde arası kayganlaşmayı sağlar. İlaçtan kozmetiğe birçok sektörde su ve yağı birleştirmek için kullanımı yaygındır.
Kullanım Alanları
İlaç sanayi
Kozmetik sanayi
Kauçuk sanayi
PVC sanayi
Kablo sanayi
Lastik üretimi
Katı Parafin ( Paraffin Wax )
Parafinin kimyası gereği su itici ve reaksiyon vermeyen (inert) nitelikte olmasından dolayı, suyun istenmediği ya da olumsuz etkiler oluşturduğu uygulamalarda su itici ajan olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca yapısı gereği ısıl iletkenliği düşük olan parafin bir izolasyon malzemesi gibi davranış gösterdiğinden, kaplama, fizik tedavi, kozmetik ve tıp alanlarında da sıklıkla kullanılmaktadır.
Kullanım Alanları
İlaç sanayi
Tekstil sanayi
Ambalaj sanayi
Lastik üretimi
Plastik sanayi
Elektrik sektörü